Regres Wmo

Heeft uw gemeente Wmo-voorzieningen toegekend aan slachtoffers van een ongeval? Dan kan uw gemeente deze kosten verhalen op de partij die het ongeval heeft veroorzaakt.

  • Deskundig advies door de regresspecialisten van BSA
  • We denken met u mee
  • Levert u altijd meer op dan het kost
Een zaak melden #}

De wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt mensen hulp om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. De kosten hiervan kunnen vaak snel oplopen. Doet uw gemeente niets? Dan loopt uw gemeente jaarlijks veel geld mis. Daarom is het verstandig om snel contact op te nemen met het Regresloket.

Wmo-voorzieningen verhalen

Stel dat een inwoner van uw gemeente het slachtoffer is van een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Deze inwoner heeft vanwege dit ongeluk een Wmo-voorziening aangevraagd. Uw gemeente kan in dat geval de kosten van de toegekende Wmo-voorziening terugvorderen op de veroorzaker van het ongeval. Dit door gebruik te maken van het zogeheten regresrecht. Regresrecht is het recht om kosten terug te vorderen die u moet maken door het toedoen van een derde partij.

Schade verhalen loont

Bij het verhalen van de kosten van Wmo-voorzieningen voor uw gemeente vindt meestal een juridische discussie plaats over aansprakelijkheid, causaliteit en verhaalbaarheid. Kortom, dit vergt tijd en kennis. Regresloket neemt u deze werkzaamheden graag uit handen. Het Regresloket heeft ruime ervaring op gebied van regres.

Wij kunnen de kosten van een Wmo-voorziening verhalen zonder dat u financieel risico loopt. Gemakkelijk en in een aantal heldere stappen.

Contact

Om te zorgen dat u het hele traject goed en zorgvuldig doorloopt, is het verstandig om snel contact op te nemen met het Regresloket. Wij zetten onze ruim 60 jaar ervaring op het gebied van loonregres graag in om u te helpen en te adviseren bij het verzuimtraject van uw medewerker.

Neem contact op #}

Kosten

Voor reguliere opdrachtgevers – met name werkgevers en gemeenten – werken wij op basis van een staffel met no-cure-no-pay. Het verhalen van Wmo-schade levert u altijd meer op dan het kost.